Hoe kies je een padelracket?

Zoals bij elke racketsport is het uitermate belangrijk om te spelen met een racket dat past bij je niveau. Dit voorkomt vermoeidheidsblessures en verbetert tegelijkertijd de prestaties en het plezier in de padelsport! Voordat we het gaan hebben over de technische aspecten van een padelracket, moeten we de verschillende spelniveaus en de primaire vereisten definiëren:

Beginnende speler: naarmate je techniek vordert, moet je een gemakkelijk te spelen padelracket kiezen, dat vrij licht is en voldoende controle biedt om de bal op een goede plek te leggen.

Gevorderde speler: je speelstijl is niet gedefinieerd en je kunt op zoek gaan naar een veelzijdig padelracket om elke situatie het hoofd te bieden. Je moet op zoek naar een goede mix van kracht en nauwkeurigheid.

Expert speler: afhankelijk van je speelstijl, ga je op zoek naar een padelracket met maximale kracht en/of grote nauwkeurigheid.

ROND Padelracket

Met een gewichtsbalans dichter bij het handvat, behoren de ronde padelrackets tot de meest vaardige padelrackets. De ronde sweetspot is hierbij vrij groot en bevindt zich in het midden van het racket. Deze padelrackets bieden daarbij een uitstekende controle, wat bijdraagt aan de ontwikkeling van beginnende en defensieve padelspelers. Het nadeel van ronde padelrackets is hun gebrek aan kracht voor smashes, naarmate je meer controle krijgt kun je dan ook gaan kiezen voor een van de onderstaande modellen padelrackets.

DRUPPEL Padelracket

Dit is een mix tussen het ronde en het diamantvormige padelracket. Druppelvormige padelrackets hebben een balans welke dicht bij het midden ligt, deze zijn veelzijdig en bieden een perfecte combinatie tussen power en tevens controle. Deze rackets zijn geschikt voor gemiddelde spelers en voor spelers die nog geen gespecialiseerd padelspel hebben (defensief of offensief).

DIAMANT Padelracket

De balans en de sweetspot ligt hierbij vaak dichter bij de top, dit type padelracket is dan ook duidelijk het krachtigste en de keuze van de meeste professionele spelers. Ze passen perfect bij de aanvallende padelspelers. Het nadeel is van deze rackets is echter de wendbaarheid. Ze kunnen daarbij ook eerder armvermoeidheid veroorzaken bij de niet-getrainde padelspelers.

TIP! Heb je al ervaring met tennissen? Dan raak je over het algemeen de bal hoger in jouw racket. Maak dan de keuze uit een Druppel of Diamant vormig padelracket.